foto van vrouw op trampoline
Foto: Flickr Pawel Loj

Buurtteam Oost in Utrecht organiseert drie mantelzorgtrainingen en een terugkombijeenkomst voor mantelzorgers. De bijeenkomsten zijn op donderdag 15 februari , 1 maart en 15 maart 2018 van 19.30 – 22.00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19.15 uur. 17 mei is de terugkombijeenkomst.

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten:

Bijeenkomst 1: de invloed van je gedachten op je gedrag

Welke gedachten weerhouden je ervan om beter voor jezelf te zorgen? Welke gedachten helpen jou bij je doen en laten? Wat houdt je op de been en wat kost je het meeste energie? Aan het eind van deze bijeenkomst ga je met een concreet plan voor jouw dagelijkse situatie de deur uit.

Bijeenkomst 2: omgaan met je omgeving – hulp en steun vragen

Hoe kun je beter communiceren? Hoe zorg je ervoor dat je ‘nee’ zegt als je ook ‘nee’ voelt? Je partner, kinderen, familie, vrienden, collega’s, (medische) hulp: hoe ga je hiermee om zodat het je energie oplevert in plaats van dat het energie kost? Wie vraag je om hulp en hoe zeg je ‘nee’ tegen goedbedoelde maar ongewenste hulp? Ook deze bijeenkomst sluiten we af met een klein persoonlijk plan.

Bijeenkomst 3: waarden en normen, versterking eigen kwaliteiten en zelfvertrouwen

Wat zijn jouw waarden en normen? Hoe kun je ze positief gebruiken in je dagelijkse situatie ? Of belemmeren deze je juist en hoe verander je dit dan? Hoe zet je je eigen kwaliteiten nog meer in voor je dagelijks leven?

Terugkombijeenkomst

Twee maanden na de laatste bijeenkomst is er een terugkombijeenkomst. We bespreken hoe het gaat met je persoonlijke plan en wat er veranderd is in de afgelopen maanden. Eventueel weggezakte plannen worden nieuw leven ingeblazen. Je krijgt manieren aangereikt om goede gewoonten te versterken.
In alle bijeenkomsten werken we zowel met de hele groep als in tweetallen. Ook doen we ontspanningsoefeningen.

Meer weten en aanmelden

Lees de flyer.