Opening van de Boodschappenroute heeft Maarten van Ooijen, gemeenteraadslid met fractievoorzitter ChristenUnie Utrecht Op 12 september heeft Maarten van Ooijen (Gemeenteraadslid / Fractievoorzitter ChristenUnie Utrecht) met ons de boodschappenroute feestelijk geopend

De route leidt de deelnemers van het Odensehuis Andante naar het winkelgebied in de Burgermeester Reigerstraat. Behalve dat de route mensen ondersteunt bij het doen van hun dagelijkse boodschappen, zorgt het ervoor dat mensen meer buiten komen en in contact blijven met de buurt.

Het aanbrengen van de wegmarkering voor de boodschappenroute
Het aanbrengen van de wegmarkering voor de boodschappenroute

Ook draagt de boodschappenroute bij aan het gevoel van veiligheid en het autonoom functioneren. Na de opening werd de boodschappenroute verder aangelegd en was er ruimte voor de aanwezigen om in gesprek te gaan onder het genot van koffie en thee.

Ook zijn wij in gesprek met de maatschappelijk betrokken ondernemers in de Burgermeester Reigerstraat om met hen de buurt dementievriendelijk te maken. Wij bieden hen tips en trainingen over dementie en de gelegenheid kennis te maken met de deelnemers van het Odensehuis Andante. Meer informatie hierover volgt.

Mediabelangstelling

Cameravrouw RTV Utrecht en publiek bij de opening van de Boordschappenroute
RTV Utrecht filmde de opening

Vanmiddag om 17.15 worden de opnames van RTVUtrecht uitgezonden. Het Algemeen Dagblad was ook aanwezig en zullen binnekort over dit dementievriendelijke initiatief berichten.