Regelmatig boodschappen doen brengt structuur in het dagelijks leven van iemand met dementie. Na een succesvol experiment elders in de Randstad, waarbij er een route werd aangebracht tussen het Odensehuis en een winkelgebied, willen wij nu ook met een tijdelijke boodschappenroute van Odensehuis Andante naar de winkels aan de Burgemeester Reigerstraat van start gaan.

Grafische symbolen

Door het volgen van de route kunnen de deelnemers zelfstandig het winkelgebied vinden. De route wordt met grafische symbolen, gemaakt van milieuvriendelijke verf, weergegeven op de straattegels. Het ontwerp is gemaakt door de deelnemers van het Odensehuis. Na evaluatie zal worden beoordeeld of de route langer kan blijven liggen.

In de aankomende periode, rond de Week van de Dementie willen wij ervoor gaan zorgen dat uw buurt dementievriendelijke accenten krijgt. Eén van de middelen die wij hiervoor willen gaan inzetten is de Boodschappenroute. Naast buurtgenoten zullen wij ook lokale ondernemers betrekken bij dit dementievriendelijke initiatief.

U bent welkom

Op 12 september 2017 wordt om 11.30 uur het eerste symbool aangebracht op een tegel voor de ingang van Odensehuis Andante, Wijkcentrum Podium Oost. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!