De Burenroute is bedoeld om inwoners van de wijk Oost in Utrecht bewust te maken van het feit dat er mensen met dementie in hun wijk wonen. En dat mensen na een ontmoeting in ontspannen sfeer beter in staat zijn om de uitdagingen te herkennen waar mensen met dementie in hun dagelijkse leven voor komen te staan. Op zaterdag 23 september zijn we met een klein groepje Buurtroute-pioniers op de koffie gegaan bij buurtgenote Liesbet.

Een fijn gesprek leek Marjolein (theatermaker/trainer) en Jeroen (coördinator Odensehuis) een geschikte vorm voor de try-out van de Burenroute op deze bijzondere dag. Er was namelijk overal in Utrecht iets te doen tijdens een heel zonnige Burendag.

De deelnemers ontdekten voor het eerst elkaars wooncarrière, hobbies en talenten. Ook de zorgen werden gedeeld: zorgen over de toekomst, zorgen over de zorg. Allen vonden het belangrijk dat er een dementievriendelijk Utrecht was en dat een netwerk in de stad vitaal is voor diegenen die langer thuis wonen en in hun dagelijks leven te maken hebben met dementie.

Intussen genoten we van gebak, wat ook de belangstelling had van snuffelende neuzen en kwispelende staarten, de viervoeters die bij Liesbet wonen.