Wij gaan ons de komende tijd inzetten om de buurt dementievriendelijk te maken. Een buurt waarin mensen met dementie gewoon mee kunnen blijven doen. Odensehuis Andante vindt het belangrijk dat niet alleen naasten, maar ook buurtbewoners en winkeliers dementie (her)kennen, begrijpen, accepteren en er mee om leren gaan.

De boodschappenroute

De boodschappenroute leidt de deelnemers van het Odensehuis Andante naar het winkelgebied in de Burgermeester Reigerstraat. Naast dat de route mensen met dementie ondersteunt bij het doen van hun dagelijkse boodschappen, zorgt het ervoor dat zij meer buiten komen en in contact staan met de omgeving. Ook draagt het bij aan het gevoel van veiligheid en zelfstandigheid.
Maatschappelijk betrokken ondernemers

Daarnaast zijn wij met maatschappelijk betrokken ondernemers in de Burgermeester Reigerstraat in gesprek om ook samen met hen de buurt dementievriendelijk te maken. Wij bieden hen tips en trainingen over dementie en de gelegenheid kennis te maken met de deelnemers van het Odensehuis Andante.

Ons uiteindelijke doel is een dementievriendelijk Utrecht.

Boodschappenroute in Oudwijk

Regelmatig boodschappen doen brengt structuur in het dagelijks leven van iemand met dementie. Odensehuis Andante organiseert samen met Buurtup een tijdelijke boodschappenroute van Odensehuis Andante naar de winkels aan de Burgemeester Reigerstraat. Lees meer bij Nieuws.

Bekijk het filmpje: