Stamp-Jubileum-5+1

In 2022 viert Odensehuis Andante haar 5+1 jubileum met als thema ‘Ontmoeting’

In maart starten we de viering van het jubileum met de ‘Durf te vragen’ en de Kunstroute. Daarna zijn er verschillende activiteiten, klein en groot, uitmondend in een grande finale eind juni.

Volg je onze route?

• PROGRAMMA •
 • Durf te vragen
 • Kunstroute

 

 • De vele gezichten van Odensehuis Andante
 • Boodschappenroute
 • Workshop Museum van jezelf
 • Wandelen met de buren
 • Workshop Linedance
 • Alzheimer café, speciale editie
 • Creatief met Lidwien
 • Lunchen met de buren
 • Bingo met de buren
 • Geef de Domtoren kleur
 • Grande finale

2. Kunstroute

Vanaf 30 maart zullen in de wijk op verschillende plekken kunstprojecten te zien zijn die de afgelopen jaren zijn gemaakt door de deelnemers van het Odensehuis. De werken hangen bij mensen thuis voor het raam en in (semi) publieke ruimtes. Een plattegrond met informatie over de kunstenaars is verkrijgbaar bij Podium oost. 

De samenstellers zullen op 30 maart, om 14.30 uur, de route openen, voor de deur bij Odensehuis Andante.

1. Durf te vragen

Deze keer organiseert de Gedachtenkamer, normaliter een gespreksgroep van bezoekers en naasten, voor één keer een bijeenkomst voor geïnteresseerden. Gasten en bezoekers gaan met elkaar in gesprek en kunnen elkaar vragen stellen over dementie die ze nog nooit hebben durven stellen.

De vele gezichten van Odensehuis Andante activiteit

4. Boodschappenroute

De boodschappenroute is een herkenbare route van het Odensehuis naar het winkelgebied op de Burgermeester Reigerstraat. Tegels met een vergeet-me-nietje, het symbool voor dementie, wijzen de weg. De route helpt bezoekers met beginnende dementie om boodschappen te doen, en de weg weer terug te vinden naar het inloophuis. Tevens dienen de tegels om het gesprek over dementie te voeren, voor en met buurtgenoten. Dit draagt bij aan een dementievriendelijke stad en omgeving. 

*Klik op de button en noem in de mail aan welke activiteit je mee wilt doen.

Workshop Museum van jezelf​ activiteit

3. De vele gezichten van Odensehuis Andante

Deelnemers kunnen meedoen met portrettekenen. In tweetallen tekenen zij degene die tegenover hen zit. Wie is dat? Waar zie ik dat aan? Wat is kenmerkend voor die persoon? 

Er wordt getekend met pastelkrijt, houtskool of (kleur-) potloden. Tekentalent of tekenervaring heb je niet nodig. Het plezier van tekenen en ontmoeten staan voorop. 

Wat je mee moet nemen: een goed humeur en je eigen favoriete tekenspulletjes. Als je die niet hebt, Odense heeft alle materialen in huis.

*Klik op de button en noem in de mail aan welke activiteit je mee wilt doen.

5. Workshop Museum van jezelf

Of je nou jong of oud bent, iedereen heeft een eigen verhaal. In deze workshop gaan we een ‘museumdoos’ maken. Een doos met daarin allemaal dingen die jouw verhaal vertellen. Het kan een levensverhaal zijn maar je kan ook een kant van jezelf uitlichten. Misschien sta je wel bekend om je mooie tuin, je kookkunsten, de tijd dat je in een ander land woonde of een bijzondere hobby. Voor deze workshop is het handig als je al wat materiaal meeneemt. Dat kunnen foto’s zijn, je lievelingssnoep, een tijdschrift (uit je tienerjaren), etc. Dingen die iets over jou vertellen. Zorg dat ze niet te groot zijn, het moet in een doosje passen!

Wij zorgen voor het kistje en de aankleding daarvan. 

*Klik op de button en noem in de mail aan welke activiteit je mee wilt doen.

Wandelen met de buren activiteit

7. Workshop Linedance

Bij lijndansen dans je in een rij. Je staat los van elkaar maar beweegt tegelijk in de zelfde maat in patronen die steeds worden herhaald. Tijdens de workshop leer je een paar lijndans bewegingen, die we samen uitvoeren op een aantal country liedjes.

De workshop Linedance in ontwikkeld naar een idee van Lucy, een van de bezoekers van Odensehuis Andante. Het is wel handig als je langere tijd achter elkaar kunt staan.

De workshop is bedoeld voor mensen die geen ervaring met linedancing hebben. Iedereen die het leuk vindt om te bewegen op muziek, kan meedoen, ook als je niet alles even goed kunt bewegen. Het is wel handig als je langere tijd achter elkaar kunt staan.

*Klik op de button en noem in de mail aan welke activiteit je mee wilt doen.

Alzheimer café *speciale editie* activiteit

9. Creatief met Lidwien

Niets moet, alles mag. Dat is het motto van Lidwien. Een vierkant canvasje, vloeibare acrylverf en dan maar uitproberen. Het heeft iets weg van de etherdia’s uit de jaren zeventig. Het resultaat is altijd verrassend en mooi. 

*Klik op de button en noem in de mail aan welke activiteit je mee wilt doen.

6. Wandelen met de buren

Elke woensdagmorgen vertrekt een groepje buurtbewoners vanaf Podium Oost om een wandeling te maken. Ter gelegenheid van het jubileum van Odensehuis Andante nodigen zij de bezoekers van Odense uit om voor één keertje mee te lopen. De wandeling kan worden opgesplitst in twee groepjes naar de wens van de deelnemers en er gaan eigen begeleiders mee. 

Workshop Linedance activiteit

8. Alzheimer café *speciale editie*

Een Alzheimer Café is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Tijdens de informele bijeenkomsten krijg je informatie over dementie en kunnen je ideeën en ervaringen uitwisselen. Een Alzheimer Café biedt informatie, gezelligheid en verrassende ontmoetingen. Voel je welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan jouw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. 

Dit café is speciaal voor het jubileum georganiseerd en heeft als thema ‘ontmoeten’.

Creatief met Lidwien activiteit
Lunchen met de buren activiteit

11. Bingo met de buren

Al jaar en dag organiseert Podium Oost bingomiddagen. Dit keer doen de bezoekers van Odensehuis Andante mee. Dat wordt goed opletten, want vals melden is verplicht een liedje zingen.

Meedoen is gratis, een boekje kost € 5,00, inclusief een kopje koffie. Voor dat geld kun je zomaar met een van de mooie prijzen naar huis gaan, dus kom en speel mee! Iedereen is welkom.

Geef de Domtoren kleur activiteit

13. Grande finale

Eind juni vieren we de grande finale. Daar sluiten we de festiviteiten af met iedereen die bij de jubileum viering is betrokken. En we nodigen dan ook de nieuwe wethouder uit. Er mag gedanst worden! Iedereen is welkom.

10. Lunchen met de buren

Lunchen met de buren doen we veel te weinig. Daarom organiseren we een gezamenlijke lunch met deelnemers van het Odensehuis én buurtbewoners uit de wijk.

*Klik op de button en noem in de mail aan welke activiteit je mee wilt doen.

Bingo met de buren activiteit

12. Geef de Domtoren kleur

Eén van onze bezoekers is gek op tekenen en op Utrecht. Ter gelegenheid van het jubileum maakt hij een kleurplaat van de Domtoren. Bij speeltuin de bloesem organiseren we een middag om samen de tekening in te kleuren. Iedereen is welkom.

Grande finale activiteit

3 redenen om met ons het jubileum te vieren

Meer leren

Om meer te leren over dementie van mensen mét (beginnende) dementie zelf.

Nieuwe mensen ontmoeten

Omdat het fijn is om na zo’n lange tijd weer (nieuwe) mensen te ontmoeten.

Nieuwe vrienden maken

Hier, bij Odensehuis Andante vind je hele fijne mensen en voer je hele leuke gesprekken.

Kom samen met ons het jubileum van Odensehuis Andante vieren!

Je bent van harte welkom 🙂

Meer informatie?

info@inloophuisandante.nl
06 -19197810