Terug in de collegebanken?

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan presenteert voor de derde keer een collegereeks bij Odensehuis Andante, toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Ditmaal is het onderwerp Globalisatie. Alle data zijn woensdagen van 19 tot 20 uur.
De reeks wordt gegeven door student-docente Anouk en gaat over alle wereldse invloeden in ons leven. Verschillende manieren waarop wij beïnvloed worden door de rest van de wereld komen aan bod.

Rooster

 • College 1: 30 januari: ‘De wereld binnen bereik’
  We onderzoeken wat globalisatie is en wat we er zelf van merken. Wat voor producten uit het buitenland gebruikt u bijvoorbeeld?
 • College 2: 6 februari: ‘Made in China, van katoen tot kledingstuk’.
  We kijken hoe een kledingstuk de wereld over reist voordat het in de winkel terechtkomt.
 • College 3: 13 februari: ‘Coca cola in Kenia’
  Hoe verpreiden producten zich wereldwijd? En betekent dat ook dat ze echt overal hetzelfde zijn? Of heeft Coca Cola in Kenia misschien toch een andere status dan in Nederland?
 • College 4: 20 februari: ‘Regels voor de hele wereld?’
  We gaan het hebben over politiek op hoog niveau. Wat merken wij eigenlijk van de regels die politieke leiders op andere plekken maken?

Tijdens de colleges is er natuurlijk ruime gelegenheid om uw vragen te stellen.

Eet u mee?

U hoeft niet met een lege maag naar college. U kunt namelijk lekker een hapje mee-eten. We koken en eten bij Speeltuin de Bloesem. Wie wil, kan helpen met koken. Er doen ook altijd een paar kinderen mee. Deze formule wordt zeer gewaardeerd door zowel de deelnemers en naasten als de kinderen!

Kosten

Als u alleen de colleges volgt, kost deze collegereeks u helemaal niets. Dit is mogelijk door de Denkbeeldprijs, die wij eind 2018 hebben gewonnen voor het project dat onze deelnemers en de kinderen in de speeltuin samenbrengt.
Eet u mee? Dan betaalt u voor 4 x slechts 10 euro als bijdrage voor de boodschappen die wij op de dag zelf vers inkopen.

Aanmelden

Graag weten wie er komt en met hoeveel personen. En natuurlijk of u mee-eet. U kunt dit doorgeven via een e-mail naar info@inloophuisandante.nl of telefonisch via 06-19197810.

Locatie

De colleges vinden plaats bij Odensehuis Andante.
Het koken en eten doen we bij Speeltuin de Bloesem. Rond 16.15 lopen we gezamenlijk naar de Bloemstraat 25A. Iedereen kan meelopen, of op eigen gelegenheid naar de speeltuin komen.