Odensehuis schenkt duofiets aan Fietsmaatjes

“Het ene goede doel helpt het andere”

De duofiets van Odensehuis Andante heeft een nieuwe bestemming gekregen. Voorzitter John Claas overhandigde de fiets aan Geert van der Wilt van Fietsmaatjesutrecht.nl. Fietsmaatjes stelt duofietsen beschikbaar voor mensen met een beperking die niet meer zelfstandig kunnen of durven fietsen.

Odensehuis Andante schafte enkele jaren geleden met financiële steun van het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht een duofiets aan. “Aanvankelijk werd de fiets veel gebruikt”, zegt voorzitter John Claas. “Maar onze huidige bezoekers zijn zelfstandiger dan die van vroeger. Sommigen komen zelfs op de fiets naar ons toe! Onze duofiets stond hier te vaak ongebruikt. Daarom hebben we besloten er een andere bestemming voor te zoeken.”

Blij

Geert van der Wilt van Fietsmaatjesutrecht.nl is erg blij met de schenking. “Fietsmaatjes is een landelijke organisatie. In Utrecht zijn we sinds enkele maanden actief. We merken dat er veel belangstelling is voor de duofiets, dus we kunnen deze fiets erg goed gebruiken. We hebben nu maar één fiets en met deze tweede kunnen we meer mensen lekker laten fietsen.”

Fietsmaatjesutrecht.nl maakt gebruik van elektrische duofietsen. De duofiets van Odensehuis Andante is een ‘gewone’ fiets en moet eerst worden omgebouwd naar elektrisch. Dat kan enkele weken duren. Daarna is de fiets te reserveren via Fietsmaatjesutrecht.nl.

John Claas: “Ik ben blij dat we met hulp van de gemeente Utrecht een goede bestemming hebben gevonden voor onze duofiets. Zo helpt het ene goede doel het andere.”

De duofiets van Odensehuis Andante krijgt een nieuwe bestemming bij Fietsmaatjesutrecht.nl. Op de foto v.l.n.r. voorzitter John Claas en pningmeester Leo Lancee van Odensehuis Andante en Geert van der Wilt van Fietsmaatjesutrecht.nl. Helemaal rechts coördinator Karin Meijer van het Odensehuis die het contact legde met Fietsmaatjesutrecht.nl.

Foto: Johan Nebbeling