Update coronamaatregelen (dd 12 jan)

Beste deelnemers en naasten van het Odensehuis,

Hierbij een update over de coronamaatregelen voor Odense.

Nadat de aantallen oplopen, en het zich toch ook wat dichterbij lijkt te manifesteren, hebben we ons (bestuur en coördinatoren) op 13 januari opnieuw beraad. Moeten we aanscherpen? Hoe blijven we zo veilig mogelijk?

De meeste van onze bezoekers zijn gelukkig driedubbel gevaccineerd. Tóch blijkt dat je nog steeds besmet kan worden, of het doorgeeft, ook zonder klachten. Daarom willen we onze geldende maatregelen nog wat aanscherpen.
Daarbij willen we benadrukken dat we er álles aan doen om het virus buiten de deur te houden. Helaas kunnen ook wij dat niet garanderen en willen je wijzen op de risico’s. 

Conclusie:

  • We blijven van mening dat het contact met en voor onze deelnemers van essentieel belang is! Daarom willen we op de meest veilige manier blijven doen wat we doen: dagondersteuning bieden voor mensen met dementie en hun naasten
  • We blijven het advies van het RIVM volgen
  • Het maximum aantal van 6 personen per ruimte blijft bestaan
  • als er meer mensen inlopen, zijn we helaas genoodzaakt je te vragen een ander moment terug te komen. Wil je spontaan inlopen, bel dan vooraf even om een plekje te reserveren
  • We vragen de vrijblijvende zelftesten, nu met een dringend advies alvorens je naar het Odensehuis komt. Tot max 2 keer per week. Testen zijn verkrijgbaar in het Odensehuis. Lukt het niet zelf, dan zullen we je daarbij helpen.
  • Er zijn een aantal vrijwilligers ziek of in quarantaine, wat een bezettingsprobleem oplevert. Daarom kan het voorkomen dan sommige activiteiten vervallen of anders worden ingevuld. Het gaat op dit moment om 2 positief geteste mensen en 2 mensen in quarantaine. We hebben uiteraard zorgvuldig gecheckt of zij in de buurt zijn geweest van bezoekers, maar dat is niet het geval. 
  • Als er na de komende persconferentie van vrijdag aanpassingen nodig zijn, dan laten we dat weten.

Veel dank voor jullie medewerking, begrip en geduld. Heb je vragen? Voel je je er niet goed bij? Laat het weten!