Heb jij affiniteit met mensenwerk? Kun jij luisteren achter de woorden? Denk jij in mogelijkheden en vind je het leuk om met mensen met beginnende dementie en vrijwilligers te werken? Dan zijn wij mogelijk op zoek naar jou!

Wij vragen per 1 september een junior coördinator voor 6 – 12 uur per week voor een periode van 1 jaar.

Wie zijn we?

Odensehuis Andante is een inloophuis voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. Het is een vrijwilligersorganisatie, onder leiding van een betaalde coördinator. De komende periode zal het inloophuis haar bekendheid en continuïteit verder willen bestendigen en uitbouwen. Hiertoe hebben
wij bij diverse fondsen een aanvraag ingediend voor uitbreiding van onze activiteiten. Op dit moment is nog niet duidelijk of deze fondsaanvragen worden toegekend. De verwachting is wel dat wij het komend jaar ons aanbod kunnen uitbreiden met een grote diversiteit in activiteiten.

Wat ga je doen?

Je werkt samen met een collega die voor 28 uur per week in dienst is en eindverantwoordelijk is voor de algemene coördinatie van het inloophuis. Jouw werkzaamheden vinden zowel op locatie als in de stad plaats. Wij vragen van jou dat jij je richt op de uitvoering van een goed vrijwilligersbeleid. Je bent
verantwoordelijk voor de werving, begeleiding en coördinatie van vrijwilligers. Je ondersteunt aanwezige vrijwilligers om in hun kracht te blijven of te komen en je weet nieuwe vrijwilligers te vinden en binden. Hiernaast ben je  verantwoordelijk voor het opstarten, uitvoeren en de coördinatie van onze
Specials. Dit zijn onze speciale projecten, die we uitvoeren naast ons standaard programma. Om hoeveel activiteiten het gaat, is op dit moment nog niet duidelijk omdat wij in afwachting zijn van toekenning van de extra middelen. Hiernaast geef je zo nodig ondersteuning bij de uitvoering van de algemene taken in het Odensehuis.

Wie zoeken we?

Jij bent een organisator, een creatieve denker, empatisch en kunt makkelijk schakelen in een dynamische omgeving. Je hebt een uitnodigende houding naar alle bezoekers: mensen met beginnende dementie, naasten, vrijwilligers en stagiaires. Je bent enthousiast en weet anderen in beweging te krijgen. Hiernaast weet je te reflecteren op je eigen handelen en ben je stressbestendig.

Kennis

 • Je bent bekend met de visie en werkwijze van het Odensehuis
 • Je kent de sociale kaart van Utrecht voor zover die relevant is voor deelnemers en vrijwilligers van het Odensehuis
 • Je hebt kennis in methodieken om mensen met dementie, naasten, vrijwilligers en stagiaires te coachen en te begeleiden
 • Je hebt kennis of affiniteit met fondswerving

Vaardigheden

 • Je kunt leiding geven aan en samenwerken met deelnemers, vrijwilligers, stagiaires en ZZP-activiteitenbegeleiders binnen een zelforganisatie (balans tussen leiding en ruimte geven en tussen sturen en loslaten)
 • Je kunt individueel coachen en groepsprocessen begeleiden.
 • Je kunt samenwerken met externe netwerken en weet te schakelen tussen belangen
 • Je werkt resultaatgericht en weet daarbinnen prioriteiten te stellen
 • Je werkt accuraat in het bijhouden van administratie en registratie
 • Je weet in samenwerking met anderen nieuwe activiteiten te initiëren.

Wat bieden we jou?

 • Ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling van je talenten
 • Een gezellige werkkring met een informele werkplek en leuke collega’s
 • Een dienstverband met salariëring conform Cao Welzijn schaal 8 en of een ZZP overeenkomst
 • Het betreft bij aanvang een contract of een overeenkomst van 6 uur per week met uitzicht op uitbreiding naar 12 uur per week.
 • Flexibele werkdagen afgestemd met je collega coördinator
 • Kosteloze deelname aan alle festiviteiten, lezingen en andere algemene activiteiten van het Odensehuis

Procedure

Op basis van je sollicitatie vinden twee gesprekken plaats. Bij wederzijdse goedkeuring wordt een afspraak gepland om een keer mee te lopen. Als dat goed bevalt, wordt een overeenkomst of arbeidscontract opgesteld.

Overige zaken

Je dient in het bezit te zijn van een verklaring omtrent gedrag (VOG) of deze aan te vragen. De kosten hiervan worden door het Odensehuis vergoed.

Tegelijkertijd met de overeenkomst wordt een geheimhoudingsverklaring getekend omdat we samenwerken met kwetsbare mensen en daar zorgvuldig mee willen omgaan.

Stuur je sollicitatie vóór 15 juni naar info@inloophuisandante.nl t.a.v. Jacqueline van der Willigen, bestuurslid Odensehuis Andante

Informatie over de vacature en functie-eisen bij Karin Meijer, coordinator Odensehuis Andante, op 06 – 19197810

Informatie over Odensehuis Andante vind je op deze website en op onze Facebook pagina.