Vers uit eigen nieuwe keuken

Odensehuis Andante blij met schenkingen

Met een smakelijke pompoensoep en verse salades uit eigen keuken vierden bezoekers, vrijwilligers en medewerkers van Odensehuis Andante de ingebruikname van de nieuwe keuken. De aankoop en installatie daarvan werd mogelijk door schenkingen van detacheringsbedrijf Koen en Stimuleringsfonds Malakkastraat 6 van Stichting Portes Beheer, beide uit Utrecht.

Samen koken was een lang gekoesterde wens van veel bezoekers, maar het ontbrak het Odensehuis aan een eigen keuken. Dankzij de schenkingen van Stimuleringsfonds Malakkastraat 6 en detacheringsbedrijf Koen is die wens nu in vervulling gegaan. Beide schonken 5.000 euro.

Stimuleringsfonds Malakkastraat 6 ondersteunt met gerichte subsidies het welzijnswerk in Utrecht, aldus bestuurslid Mirjam Bos: “En de schenking aan het Odensehuis past mooi binnen die doelstelling.” Medewerker Bas van Boldrik van detacheringsbedrijf Koen vertelde dat zijn bedrijf het verschil wil maken, zowel in zakelijk als in maatschappelijk opzicht. “Onze schenking heeft bijgedragen aan een concreet doel dat voor de bezoekers van het Odensehuis het verschil maakt.”

Bestuurslid Nienke Uniken Venema van het Odensehuis benadrukte het belang van de keuken. “In het Odensehuis gaat het om ontmoeting, verbinding en dingen samen doen en beleven. Samen koken is zo’n moment bij uitstek om die verbinding te beleven.”

Na de lunch trakteerde het in PTT-kostuums gestoken duo The Sunshine Society  de bezoekers op een vrolijke muzikale act.

Odensehuis Andante is een laagdrempelige inloopvoorziening in Utrecht voor mensen met beginnende dementie en hun aanverwanten. Bezoekers kunnen er koffiedrinken, spelletjes spelen, lunchen, musiceren, dansen en schilderen, maar ook praten over hun ziekte en wat die voor hen betekent.  Odensehuis Andante is gevestigd in buurtcentrum Podium Oost aan de Oudwijkerdwarsstraat 148 in Utrecht en is van dinsdag tot en met vrijdag geopend.

Foto’s: Johan Nebbeling