Vrijwilligers

Odensehuis Andante is een vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij het dagelijkse reilen en zeilen van het Odensehuis. Bij ons vormen vrijwilligers geen aparte groep, maar zijn het echt mededeelnemers. Ook het bestuur bestaat volledig uit vrijwilligers.

Actuele vacatures:

  • Bestuurslid HR
  • Administratieve topper, voor meer informatie klik HIER
  • Vrijwilligers inloop

Wat kun je doen als vrijwilliger bij Odensehuis Andante?

Vrijwilliger inloop

Als je het fijn vindt om met mensen om te gaan, dan is werkzaam zijn op de inloop vast iets voor jou. Een praatje, bakkie, boodschappen doen, creatief bezig zijn, of wat op dat moment ook maar de behoefte is van de deelnemer, jij bent er voor ze. Op de inloop ben je meestal met twee vrijwilligers, sommige dagdelen is er een ZZP-er aanwezig voor het geven van een workshop en er is één van de coördinatoren werkzaam. Om een beeld te krijgen van wat er allemaal op de inloop gebeurd, klik dan hier voor de maand-agenda.

Maatje

Wil je je juist graag op één deelnemer richten en spreekt het je aan om maatje te zijn? Er zijn regelmatig deelnemers die extra aandacht zeer op prijs stellen! We zoeken altijd mensen die graag één op één wat meer tijd met iemand willen doorbrengen. Je kunt gebruik maken van onze duofiets, een wandeling maken of een mooi gesprek onder het genot van ee kop koffie bij Odense voeren.

Vrijwilliger administratie

Word je blij van administratieve taken? Er zijn diverse klussen waar we jouw hulp goed bij kunnen gebruiken.

Vrijwilliger PR & communicatie

Ondertussen hebben we vrijwilligers die taken uitvoeren op dit gebied. Als werkzaamheden op dit vlak je interesse hebben, laat het ons weten!

↑ Terug naar vrijwilligers

Rollen vrijwilligers

Iedereen is anders en dat is juist zo mooi en uniek. Dus naast verschillen in interesses en taken kunnen ook de rollen van elkaar verschillen. Zo vullen we elkaar aan als team. Welke herken jij je in?

  • Ben je een echte DOENER, vind je het heerlijk om bezig te zijn en diverse uitvoerende taken te verrichten?
  • Of ben je meer een REGELAAR met overzicht die het fijn vindt om aanspreekpunt te zijn?
  • Ben je een CREATIEVE DENKER en schud je nieuwe ideeën zó uit je mouw?
  • Vind je het fijner iets op de achtergrond te doen als STILLE KRACHT?
  • Ben je liever niet te veel gebonden maar wil je wel graag iets doen? Je kunt je ook FLEXIBEL inzetten als inval op de inloop of bij specifieke projecten of klussen.

↑ Terug naar vrijwilligers

Kom je ons vrijwillige team versterken?

Ben je enthousiast geworden en geïnteresseerd om als vrijwilliger bij het Odensehuis te werken? We nodigen je graag uit om langs te komen, kennis te maken en sfeer te proeven in het Odensehuis. We combineren dit met een kennismakingsgesprek met één van de coördinatoren Karin of Domien.

We vinden vooral je motivatie en affiniteit met de groep belangrijk. Verder vragen we op welk gebied je interesses en talenten liggen en hoe je deze in wilt zetten als vrijwilliger. Als we merken dat het matcht, dan starten we met een proefperiode van een maand. Verloopt het van beide kanten goed, dan bieden we je graag een vrijwilligerscontract aan. We vragen je dan een Verklaring Omtrent Gedrag (kosteloos) aan te vragen en akkoord te gaan met onze Gedragscode.

We bieden een fijne, dynamische werkplek waar je jezelf kunt zijn en van betekenis bent. We werken niet met een maandelijkse vergoeding maar verrassen je graag een paar keer per jaar met een attentie en een uitje. Als je op het Odensehuis bent, kun je altijd kosteloos meegenieten van een heerlijke lunch. We vinden het belangrijk dat je beschikt over enige kennis op het gebied van dementie, daarom zorgen we voor scholing. Ook het delen van ervaringen is van belang, in 2022 gaan we starten met intervisie voor vrijwilligers.

Interesse? Neem contact met ons op via 06 – 19 19 78 10 of mail ons!

↑ Terug naar vrijwilligers