(twee)Wekelijkse activiteiten

Muziekworkshop Elke dinsdag 14:00-16:00

Elke dinsdagmiddag van 14.00-16.00 wordt er een muziek workshop begeleidt door José Kooijman. José is muziektherapeut en heeft jarenlange ervaring in zowel het begeleiden van groepen als individuen. Onder begeleiding van haar gitaar neemt ze u mee op een muzikale reis. Waar naartoe? Dat bepaalt de groep. Het aanbod is divers en breed. Van liederen zingen tot het maken van muziek, of het samen luisteren naar een muziekstuk. Veel kan.
Muziek verbindt, haalt herinneringen op en kan bijdragen aan positieve emoties. Kom gerust eens kijken of meedoen. Meer weten over José? Kijk eens op www.jokom.nl

Creatieve Workshops – Elke woensdagochtend 10.30-12.30 en vrijdagmiddag 14.00-15.30

Op zowel woensdagochtend als vrijdagmiddag kunnen zowel Wike als Lidwien met jou en met ons kunstzinnig beleven. Dat klinkt heel groots en dat is het ook. Er worden hier prachtige ideeën en creaties gemaakt. Iedereen draagt bij wat hij kan of wil. De verschillende interesses en achtergronden maken een kleurrijk geheel.
Tekenen, schilderen, aquarelleren, boetseren, een wandkleed maken (macramé), het kan allemaal. Meer of minder ervaring, het past altijd.
Wike de Klerk is kunstzinnig therapeut en weet mensen in hun kracht te zetten. En daarmee bij te dragen aan een fijne, creatieve en kunstzinnige ervaring.
Lidwien Lefferts is vrijwilliger, en heeft ons sinds kort betoverd met acrylgieten. Kom gerust eens de resultaten bewonderen of meedoen.

Culturele Apotheek Woensdagmiddag 14:00-15:00 (elke oneven week)

Geniet jij ook graag van een bijzonder verhaal of een mooi gedicht? Houd je van een goed gesprek? Wil je samen met andere mensen iets leuks doen? Kom dan samen verhalen lezen én verhalen delen bij de Culturele Apotheek.

Bewegen in brede zin – Elke donderdagochtend 11.30-12.30

Donderdagochtend is onze actieve ochtend. Het beweegprogramma omvat een afwisselend en divers aanbod. Er wordt gesport onder begeleiding van drie verschillende sportcoaches. Het aanbod bestaat uit: BodyWork, stoelyoga, diverse bewegingsoefeningen en dans. Dit wisselt elkaar wekelijks af. Tevens behoren wandelen en (duo)fietsen tot de
mogelijkheden. Het programma van de maand kunt u altijd vinden op de site. Afwisselend bieden we elke vier weken het volgende programma:

  • BodyWork met Ankie
  • Begeleid bewegen met Donna
  • Bewegen op muziek met José 
  • Begeleid bewegen met Donna
De 3de helft: meedoen is winnen Elke vrijdagochtend 10:00-12:30

“De Derde Helft  is een bekend begrip in de sportwereld. Gezelligheid, humor, napraten, elkaar ontmoeten. Langer blijven hangen dan gepland. Verhalen over de tafel waarvan niemand de waarheid kan achterhalen. Ouderen die elkaar ontmoeten, gemeenschappen die ontstaan. De sportkantine als ontmoetingsplek voor ouderen”

Elke vrijdagochtend van 10.00 – 12.30 uur ontmoeten wekelijks ouderen elkaar in het
paviljoen van sportvereniging Hercules. Onder het genot van een “bakkie koffie” en veel gezelligheid worden allerlei activiteiten ondernomen. Men kan fysiek aan de slag (tennissen, badmintonnen, fitness, tafeltennis of wandelen). Er worden ook diverse workshops en lezingen georganiseerd, want de hersens moeten ook bewegen. En er is ruimte voor allerlei spelletjes.

Het Odensehuis en de King Arthur Groep sluiten hierbij aan. Omdat je ook mét dementie nog mee kunt doen. De inclusiviteit is belangrijk voor veel mensen, blijven meedoen in het ‘gewone leven’. Alsmede een belangrijke bijdrage leveren aan de ‘dementievriendelijke samenleving’ .   

We verzamelen om 9.30 bij het Odensehuis, en zullen gezamenlijk naar Hercules gaan. Na de lunch komen we weer terug bij het Odensehuis.   

NB: we verwachten hiermee te kunnen starten van mei-juni, als de sportfaciliteiten weer toegankelijk zijn.

Gedachtenkamer Vrijdagochtend 10:30-11.30 (elke oneven week)

De Gedachtenkamer, een tweewekelijkse gespreksvorm waarbij deelnemers onder leiding van een professionele gespreksleider naar behoefte van gedachten wisselen over diverse thema’s gerelateerd aan deze fase van het leven.